Hoodie Mi? Sweatshirt Mü? Tarafını Seç!

hoodie-sweatshirt-farki

Hepimizin gardrobunda ister evde ister sokak stilinde giymek için olsun mutlaka bir sweatshirt vardır. Peki sweatshirt olarak tanımlandırdığımız herşey sweatshirt değildir desek? Özellikle alışveriş yaparken karşınıza çıkan hoodie ve sweatshirt terimlerine daha yakından bakacağız. 

Bu iki popüler kombin parçası, benzer amaçlarla kullanılsa da aralarında önemli farklar bulunuyor. Bu yazımızda, hoodie ve sweatshirt arasındaki farkları keşfedecek ve her birinin avantajlarını inceleyeceğiz, böylece hangisinin sizin için daha uygun olduğuna karar verebilirsiniz.

Hoodie Ne Demek?

Hoodie, baş kısmında bir kapşon bulunan ve genellikle ön kısmında büyük bir cep olan bir sweatshirt türüdür diyebiliriz. Spor aktivitelerinden günlük kullanıma kadar geniş bir kullanım alanı sunar. Özellikle yağmurlu havalarda faydalanabilirsiniz.

Hoodie Stil Önerisi: Saçlarınızı rüzgardan korumak veya soğuk havadan korunmak için hoodienizle kontrast bir renkte şapka veya bere takarak kaşon bölümünü kafanıza geçirebilirsiniz. Bu salaş görünüm için oversize hoodie seçimi oldukça yerinde olur. Bu hem özgün hem de stil sahibi görünmeniz için kombin ve giyinmek arasında büyük bir fark yaratacaktır. 

Sweatshirt Ne Demek?

Sweatshirt, genellikle kapüşonsuz ve ön cep bulunmayan, teri emen kumaştan yapılmış bir üst giysi türüdür. Sweatshirtler, spor yaparken ya da serin havalarda rahatlık sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Hem rahat hem de sade tasarımlarıyla, günlük giyim için mükemmel bir seçenektir.

Sweatshirt Stil Önerisi: Sweatshirtler artık günün her anı kombinlerimize eşlik ediyor. Sadece sporda değil iş yerinde, kahve sohbetlerinde de yanımızda. Özellikle kadın sweatshirt kombinlerinde mini eteklerin üzerinde oversize bir tshirt ile kombinleyebilir, çabasız şıklık tarzını yakalayabilirsiniz. Erkek sweatshirt kombinleri ise 2024 yılında gömlek üstü baskılı sweatshirtler ile bol bol öne çıkacak gibi duruyor!

Hoodie ve Sweatshirt Arasındaki Fark

Hoodie ve sweatshirt, dış görünüşleri ve fonksiyonları açısından birbirlerinden ayrılır. En belirgin fark, hoodienin karakteristik kapüşonuna sahip olmasıdır. Ayrıca, hoodie genellikle önünde büyük bir cep sunarken, sweatshirtte cep yoktur. Seçim yaparken, ihtiyaçlarınızı ve tarzınızı göz önünde bulundurmalısınız. Kapüşonlu bir seçenek mi arıyorsunuz, yoksa daha sade ve klasik bir stil mi tercih ediyorsunuz?

Hoodie, daha spor ve rahat bir seçenek arayanlar için mükemmeldir; özellikle açık hava etkinlikleri ve serin hava koşullarında tercih edilir. Sweatshirt ise, daha minimalist ve sade bir stil arayanlar için idealdir; ofis ortamı veya akşam yemeği gibi daha resmi durumlar için uygun olabilir.

Etiketler: hoodie, sweatshirt, hoodie ve sweatshirt arasındaki fark, hoodie nedir, hoodie ne demek, sweatshirt ne demek
Mart 08, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Çerez metnimizin ayrıntılarına ulaştırmak için tıklayınız.