Baskılı Hoodie Bakımı Nasıl Yapılır?

baskili-hoodie-bakimi-nasil-yapilir

Bir baskılı hoodie modelinin eşlik edemeyeceği bir kombin yoktur. Özellikle soğuk havalarda hem sıcak tutan hem de stil sahibi olmanızı sağlayan bu parçalar gün boyu yanımızda olurlar. Ancak, bu tür giysilerin bakımı, baskının kalitesini ve hoodie'nin ömrünü uzatmak için özel dikkat gerektiriyor. Bu içeriğimizde severek aldığınız baskılı hoodie için pijama olma yolculuğuna giden zamanı nasıl uzatacağınızı anlattık. 

1- Baskılı Hoodie Bakımı İçin Yıkama Öncesi Hazırlık

  • Ters Çevirin: Hoodienizi yıkamadan önce ters çevirin. Bu hem kumaşın hem de baskının üzerindeki sürtünmenin etkisini azaltır. Böylece yıpranma sürecini kısaltmak için ilk adımı atmış olursunuz.

 

  • Benzer Renklerle Yıkayın: Zaten böyle yapıyorum dediğinizi duyar gibiyiz. Tabii ki renkliler ve beyazları ayırıyorsunuz ancak ara renkler için yeterince benzer renkte çamaşırınız varsa birbirine oldukça yakın renklerle yıkamak faydanıza olacaktır. Püf nokta: yeni aldığınız bir kıyafetin renk atıp atmadığını anlamak için bir kere tek başına yıkamanızı tavsiye ediyoruz.

2- Baskılı Hoodie Yıkama Talimatları

Hoodienizin iç etiketi duruyorsa, yıkama talimatlarını mutlaka kontrol edin. Kumaş cinsine göre en uygun yıkama talimatını üretici firma belirler. Almicrab hoodie modelleri ise %100 pamuk olduğundan bu narinliği 30 derece ile korumanızı öneriyoruz. Baskılı hoodie iç etiketini daha önce yırttıysanız ve baskılı hoodie nasıl yıkanır diye merak ediyorsanız aşağıda verdiğimiz talimatları izleyerek kıyafetinizin ömrünü uzatabilirsiniz.

  • Soğuk Su Kullanın: Baskılı hoodileri soğuk suda yıkayın. Sıcak su hem baskının solmasına neden olabilir hem de renk atma, kumaşın çekmesi gibi problemlere yol açabilir. 

 

  • Nazik Deterjan Kullanın: Ağartıcı veya sert kimyasallar içeren deterjanlardan uzak durun. Bunun yerine giysilerin renklerine göre (beyazlar, siyahlar, renkliler gibi…) özel olarak üretilmiş deterjanları tercih edebilirsiniz.

 

  • Deterjan Ölçüsünü Abartmayın: Unutmayın çok deterjan çok hijyen anlamına gelmiyor. Baskılı hoodieniz leke olduysa ya hızlı müdahale edin ya da lekenin bir bölümünü makineye atmadan önce çıkarmaya çalışın. Deterjanınızın arkasında gerekli ölçü talimatları olacaktır. Bu ölçüyü aşarsanız baskılı hoodie modelinizin baskı bölümünde beyaz çizgiler oluşabilir. Kuruyan deterjan izini geri çevirmek oldukça zor olacaktır.

Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir : 2 İplik vs. 3 İplik Sweatshirt: Hangisi Daha İyi?

3- Kurutma ve Ütüleme

  • Hava ile Kurutun: Tüm kıyafetler için en güzel kurutma yöntemi doğal havalandırmadır. Bunun yanında baskı hoodie solma sorunlarını önlemek için güneş almayan bir yerde kurutmaya çalışın. 

 

  • Ütüleme: Baskılı hoodienizi ütülerken baskı alanına ütü değdirmemeye özen gösterin. Yine de ütülemeden rahat edemeyecekseniz, baskı üzerine ince bir bez yerleştirerek en düşük ısıda ütüleyebilirsiniz.

4- Saklama

Baskılı hoodie askıya asmak yerine katlanırsa çok daha iyi olur. Sürekli askıda olan hoodielerde form bozuklukları meydana gelebilir. Bunun yerine baskı üzerine başka bir baskı gelmeyecek şekilde (sıcak havalarda yapışma ihtimali var.) katlayarak kullanmayı tercih edin. Bu hem kumaşın sarkmasını hem de baskının zarar görmesini engeller. Yine de katlamak için dolabınızda yeterli yer yoksa askı da tercih edebilirsiniz. Hoodienizin formunu korumak için ağırlığına uygun kalın bir askı seçmeye çalışın. 

Baskılı hoodielerinizi doğru şekilde bakımını yaparak, onları uzun süre yeni gibi tutabilirsiniz. Yıkama ve kurutma talimatlarına uyarak, baskının canlılığını koruyun ve hoodie'nizin ömrünü uzatın. Böylece favori hoodie parçanızla daha fazla anı biriktirebilirsiniz. Hoodie bakımı, sadece kıyafetlerinizin görünümünü korumakla kalmaz, aynı zamanda çevreye olan duyarlılığınızı da arttır. Almicrab baskılı hoodie modelleri gibi kaliteli hoodie seçimleri yaparsanız, sürdürülebilir moda anlayışına siz de katkıda bulunmuş olursunuz!

Etiketler: baskılı hoodie, hoodie, baskılı hoodie bakımı, baskılı hoodie yıkama,
Mart 21, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Çerez metnimizin ayrıntılarına ulaştırmak için tıklayınız.